Чорна сіль, Кала Намак
Вулканічна індійська чорна сіль - Кала Намак має блідо-рожевий колір через дрібний помел, а ось в шматку сіль має дійсно чорним кольором, звідси і назва. Також при попаданні в їжу і напитывании вологою ця сіль темніє.
Особливо багата на: хлорид натрію — підтримує нервову систему і кров'яний тиск; залізо — складовий елемент клітин крові; магній — регулює роботу мозку;
сірка — регулює обмінні процеси і роботу гормонів.
В результаті вулканічних активностей соляні поклади також змішувалися з магмою, насичуючи сіль ще і сірководнем, що надає їй характерного запаху - вареного жовтка.
Індійська сіль як і гімалайська не підвищує вмісту натрію в організмі.
Як використовувати. Додавайте в усі страви замість звичайної солі. Вона підсилює смак їжі і гарно поєднується зі сирими стравами, овочевими салатами, закусками та соусами. Чорна сіль має насичений яєчний аромат, тому якщо ви раніше не куштували або аромат вам не подобається — додавайте її лише в гарячі страви. При термообробці ця сіль втрачає запах, але робить смак страв ще більш насиченим. Можна використовувати як скраб для тіла. Для цього змішайте кілька столових ложок солі + ложку нерафінованої олії + кілька крапель ефірного масла. Скрабуйте такою сумішю тіло 1р/тиждень. Чорна сіль мягко видаляє мертві клітини шкіри і покращує її пружність.
Протипоказники. Не вживати при індивідуальній непереносимості продукту та не перевищувати добову норму вживання солі — не більше однієї чайної ложки (5 г).
Калорійність на 100 г - 5,00 кКал.
Умови зберігання. Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.
Рекомендований термін придатності: 12 місяців.
Країна виробник: Індія.