Какао масло, какао олія
Масло какао - це рослинний жир. Колір натурального масла какао може варіюватися від прозоро-кремового і вершкового до всіх відтінків коричневого. Аромат - шоколадний. Завдяки своїм якостям використовується як в кулінарії, косметології так і у фармацевтиці.
До складу какао-продуктів входять однакові речовини, але в різній кількості і співвідношеннях. В какао-маслі найбільший вміст жирів - приблизно 95%, решта 5% - це вода, біологічно активні речовини ліпідної природи (олеїнова, стеаринова, лауринової, пальмітинової, ліноленова жирні кислоти) та інші речовини.
Стеаринова кислота не дає утворюватися «поганому» холестерину, олеїнова кислота, знижує вміст цієї речовини. Основна «фішка» цього продукту в тому, що в твердому маслі містяться антиоксидантні речовини, які здатні активізувати імунні функції людського організму. Олеїнова кислота, що міститься в бобах какао в величезній кількості, допомагає нормалізувати ослаблені функції судинної системи, підвищити гнучкість судин, знизити рівень холестерину і повністю очистити кров. Завдяки пом'якшувальній дії дана речовина здатна поліпшити стан шкіри. Пальмітинова кислота - це речовина здатна збільшити надходження в організм людини корисних речовин. Пальмітинова кислота міститься в материнському молоці.
Масло какао можна зберігати в прохолодному місці, і необов'язково в холодильнику, головне, щоб не під прямими сонячними променями. Термін придатності до 2-х років.