Кокосова манна (паста)
Кокосова манна – це дивовижний продукт, який заслужив щире визнання адептів здорового харчування. Він володіє всіма корисними якостями кокосового масла, але містить у своєму складі мало жирів, а кількість харчових волокон і білка набагато більше, ніж в маслі. Виготовляють це тропічне задоволення з м'якоті кокоса, яка пройшла спеціальну обробку.
Так як залишилася після віджиму олії м'якоть горіха не сушиться, кокосова манна має ніжну кремову структуру з ніжним смаком. Цей смачний продукт може швидко і апетитно урізноманітнити сніданок – замінити йогурт, доповнити каші і десерти, можна намазувати на бутерброди замість вершкового масла. М'яку консистенцію вона набуває при температурі плавлення 75⁰C. Цей продукт легко зберігається – йому не потрібно зберігання в холодильнику.
Енергетична цінність продукту - 644 ккал
Жири -65 г
Вуглеводи - 9.27 г
Білки - 7.98 р
• Великий вміст ненасичених жирних кислот надає відчуття ситості дуже швидко, не викликаючи відчуття важкості після їжі.
• Низька енергетична цінність манни (100 ккал) є важливим показником для людей, які стежать за калорійністю їжі.
• Допомагає в боротьбі з вірусами і бактеріями.
• Також манна має можливість нормалізувати рівень цукру, тому рекомендується діабетикам.
• Так як має здатність знижувати в крові рівень холестерину, корисний для судин.
• Важливо відзначити її властивість поліпшувати роботу шлунка, нормалізувати перистальтику кишечника, знижувати навантаження на печінку.
• Її можна рекомендувати для профілактики хвороб серця.
• Володіє можливістю підвищувати захисні сили організму.
• Попереджає дегенеративні зміни.
• Сприятлива для здоров'я нервової системи за рахунок великої кількості вітаміну В і магнію, підвищує стресостійкість.
• Вживання манни прискорює обмінні процеси і регулює метаболізм організму.
• Абсолютно не містить трансжирів.
• За рахунок вмісту кальцію зміцнює кісткову тканину.
• Не шкодить зубам і фігурі.
• Є хорошим афродизіаком.
• Широко застосовується в косметології для зволоження і живлення шкіри.
• Кокосова манна заслуговує того, щоб включити її в свій постійний раціон. Це ідеальний продукт для тих, хто віддає перевагу корисні і натуральні продукти. Хороша альтернатива заміни молочних продуктів для вегетерианцев.
Незважаючи на велику користь продукції з кокоса, не варто забувати про те, що можлива індивідуальна непереносимість. Вживання кокосового горіха і його компонентів може викликати алергічні реакції.
Використовуючи кокосову манну в якості інгредієнта, можна приготувати різні солодощі – морозиво і цукерки, вершкові смузі, різноманітні дієтичні коктейлі, кремові наповнювачі торти і тістечка, доповнити кулінарні шедеври. Безліч варіацій вживання манни допоможе приготувати справжній кулінарний шедевр і дієтичне натуральне ласощі.