Сироп цикорію
Цей натуральний підсолоджувач зроблений з кореня рослини цикорію. В Європі цикорій ріс як дика рослина з давніх часів. Древні єгиптяни, і римляни використовували корінь рослини, щоб очистити печінку і кров. Рослина має гарні яскраво-сині квіти і може бути легко знайдено на узбіччях доріг.
Органічний, сирий корінь цикорію має багато переваг для здоров'я. Він підтримує здорове функціонування печінки і жовчного міхура, видаляючи з організму надлишок води і токсинів. Корінь цикорію також можна використовувати в якості натурального пребіотика, який живить нашу травну флору, лікує запори і знімає розлади шлунку. Крім того, корінь цикорію допомагає розщеплювати жирів в організмі і знижує рівень інсуліну в крові. Таким чином, це ідеальна альтернатива рафінованому цукру для діабетиків і для тих хто слідкує за вагою. Корінь цикорію також надає потужну протизапальну та седативну дію на нервову систему. Ось чому його часто вживають, щоб зменшити запалення при ревматизмі та артриті і полегшити біль в суглобах. Може навіть використовуватися, щоб вилікувати скорочення і сонячні опіки і лікувати проблеми зі шкірою, такі як прищі.