Кокосова олія нерафинирована, Extra Virgin 200 ml.
- В наявності
- Код: cocoil200pr
147 ₴
Мінімальна сума замовлення на сайті — 300 грн
Кокосова олія має характерний солодкуватий, ніжний аромат і приємний горіховий присмак. Сьогодні випускають рафіновану і нерафіновану олію. Також, олія буває харчовою і косметичною..
Краще всього вибирати нерафіновану олію холодного віджиму, яка вважається самою корисною та якісною.
До складу олії кокосу входять насичені жирні кислоти (майже 83%), серед яких лауринова, капронова, каприлова, олеїнова, капріновая, пальмітинова, міристинова, стеаринова. Також в кокосовому маслі є фітостероли, вітаміни (К, холін, Е) і мінерали: кальцій, цинк і залізо.
Через вміст насичених жирних кислот олія кокоса практично не піддається окисленню, у зв'язку з чим має досить тривалий термін зберігання. Вона практично не вступає в реакцію з повітрям, тому, навіть у холодильнику, залишається придатною протягом всього терміну споживання.
Кокосова олія також не втратить корисних властивостей і смакових якостей при нагріванні до високих температур, тому, на відміну від інших масел та олій, може використовуватися для смаження та приготування у фритюрі, кокосова олія не стає канцерогенним.
Кокосовою олією можна замінити вершкове масло в приготуванні страв. Для більш економного споживання можна приготувати страву на топленому або рослинному маслі, а кокосову потроху додавати в кінці приготування. Ця олія здатне перетворити звичайну і просту їжу у вишукану страву.
Цей продукт використовується для приготування різноманітних гарячих страв: супів, макаронних виробів, круп'яних гарнірів, овочевих страв, соусів і гарячих закусок. Можна додавати і кондитерські вироби та випічку. З кокосовою олією набувають приємний присмак печива, торти, кекси, сирники, млинці, сирні запіканки і оладки. Випічка з цим маслом набагато довше зберігає пишність і свіжість.
Містить:
ненасичені жирні кислоти:
-лауринова 44-52%
-миристинова 13-19%,
-пальмитинова 7,5-10,5%,
-капринова 4,5-10%,
-каприлова 6,0-9,7%,
-олеинова 5-8%,
-стеаринова 1,0-3,0%,
-капронова 0,2-2,0%,
-линолева 1,5-2,8%,
гексадеценовой до 1,3%,
фітостероли, вітаміни (С, Е, К і холін)
мінерали:
магній, кальцій, калій, цинк, фосфор, залізо, гіалуронова кислота.
Калорійність на 100 г: 892 ккал.
Харчову кокосову олію радять зберігати при температурі не більше 20 градусів або в холодильнику. Косметичний же продукт можна сміливо зберігати у ванній, де вона буде менше згущуватися.
Основні | |
---|---|
Виробник | Без бренда |
Країна виробник | Україна |
Тип олії | Кокосова |
Тип | Нерафінована |
Віджим | Перший холодний |
Упаковка | Скляна тара |
- Ціна: 147 ₴